Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Зарічанська громада» (код ЄДРПОУ: 04334809) був реорганізований і увійшов до складу Володимир-Волинської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
Офіційний сайт Зарічанської територіальної громади
припинила діяльність, увійшла до складу Володимир-Волинської громади

Як скласти офіційний заповіт - повідомлення від Волинської державної нотаріальної контори

Дата: 28.03.2019 14:39
Кількість переглядів: 264

Фото без опису

СКЛАДАННЯ ЗАПОВІТУ
Будь-який дієздатний громадянин має право скласти заповіт і вказати в ньому
фізичну або юридичну особу, або державу, як власного спадкоємця. Але зробити це
потрібно з урахуванням чинного законодавства, щоб вашу останню волю не змогли
оскаржити в суді.


Як скласти офіційний заповіт


Щоб скласти заповіт потрібно виконати наступні умови:

  •  Бути дієздатним громадянином України, згідно із законом це особи старше 18 років без психологічних захворювань або інших причин, які впливають на вашу можливість вільно формулювати і висловлювати свої думки. Якщо підліток одружився після 16 років на підставі дозволу батьків або опікунів, то він також вважається  дієздатним.
  • Підготувати текст, врахуйте, що якщо він буде порушувати чужі права або містити неприпустимі умови, то юридичну силу даного документа можуть оскаржити.
  • Звернутися до нотаріуса або до уповноваженої особи. Заповіт допускається складати на спеціальних державних бланках, захищених від підробки і які мають інвентарний номер. Нотаріус заносить текст в спеціальний бланк або записує його з ваших слів. Крім нотаріуса оформити заповіт може ряд передбачених законом осіб, в селах це голови місцевих рад (якщо там немає практикуючих нотаріусів), в лікарнях головлікарі, на кораблі капітан, у військовій частині командир частини і т.п.
  •  Володіти власністю, яку заповідає. При складанні документа ви не зобов'язані підтверджувати свої права, фактично вам вірять на слово. Але спадкоємці не зможуть отримати майно, на яке не будуть пред'явлені відповідні правовстановлюючі документи. Кожна позиція заповіту перевіряється окремо, якщо права на неї не підтверджені, то щодо цього майна документ вважається недійсним.
  • Для складання заповіту потрібна особиста присутність, також ви повинні пред'явити паспорт та ідентифікаційний код (довідку відмови від коду з релігійних причин). Воно не складається за дорученням. Все що може зробити посередник - це в вашій присутності поставити свій підпис під документом, якщо спадкодавець фізично не в змозі виконати дану дію. Такою довіреною особою не може бути особа, зазначена в заповіті.

Складати заповіт можна в будь-якому віці, при наявності статусу дієздатного громадянина. Це не остаточний документ, його можна змінювати необмежену кількість разів, остання редакція автоматично скасовує попередню.


« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано