Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Зарічанська громада» (код ЄДРПОУ: 04334809) був реорганізований і увійшов до складу Володимир-Волинської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
Офіційний сайт Зарічанської територіальної громади
припинила діяльність, увійшла до складу Володимир-Волинської громади

Інформація про програму Власний дім

Дата: 08.01.2019 15:29
Кількість переглядів: 739

Фото без опису

Інформація про програму «Власний дім»

    З метою покращення житлово-побутових умов сільського населення нашої області діє Обласна цільова програма підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім», розроблена на виконання Указу Президента України  «Про заходи щодо підтримки індивідуального житлового будівництва на селі»  № 222/98 від 27 березня 1998 року. Виконавцем програми «Власний дім» у Волинській області є обласний Фонд  підтримки індивідуального житлового будівництва на селі, який створений у 1998 році  з метою розширення інвестування в будівництво житла на селі, здешевлення його вартості, створення сприятливих умов для будівництва, реконструкції житлових будинків з надвірними підсобними приміщеннями, завершення будівництва житла, спорудження інженерних мереж, підключення їх до існуючих комунікацій, а також придбання незавершеного будівництвом та готового житла.

Мешканці сільських населених пунктів області, громадяни, які переселяються в сільську місцевість, та учасники АТО, мають можливість отримати довгострокову пільгову позику під 3% річних на наступні цілі:

– будівництво нового індивідуального житла – до 300 тис. грн.

– придбання індивідуального житлового будинку (квартири) – до 200 тис. грн.

– добудову та реконструкцію житла із застосуванням сучасних енергозберігаючих матеріалів та обладнання (в т.ч. утеплення житла, встановлення твердопаливних котлів, система опалення) – до 150 тис. грн.

– будівництво інженерних мереж (газифікація, електропостачання,  водозабезпечення житла) – до 50 тис. грн.

Пільгові позики також надаються для розвитку особистого селянського господарства - на придбання великої рогатої худоби – до 10 тис. грн.

Для отримання пільгової позики через Фонд, мешканцю села необхідно звернутися з відповідною заявою про виділення коштів до органів місцевого самоврядування.

Переваги програми:

  • Пільгова відсоткова ставка – 3% річних;
  • Багатодітним сім’ям, військовослужбовцям та учасникам АТО (на час особливого періоду) – безвідсоткова позика;
  • При погашенні кредиту рівень інфляції не враховується;
  • Термін повернення кредиту – до 20 років, для молодих сімей – до 30 років;
  • Нарахування відсотків на залишок суми позики.

Позика надається Фондом за рахунок коштів Державного бюджету, місцевих бюджетів усіх рівнів,  згідно з укладеними договорами про надання позики.

Надаються забудовникам довгострокові пільгові кредити (позики) згідно з Правилами надання довгострокових кредитів  індивідуальним забудовникам житла на селі, що затверджені Постановою Кабінету Міністрів України № 1597 від 5 жовтня 1998 року із змінами, внесеними згідно постанов Кабінету Міністрів.

 За детальнішою інформацією можна звернутися безпосередньо до фахівців Фонду  (0332) 24-23-97, 72-00-52.

 Програма діє відповідно до «Правил надання довгострокових кредитів індивідуальним забудовникам житла на селі» затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 5 жовтня 1998 р. №1597 із змінами внесеними згідно постанов Кабінету Міністрів.

 

ПЕРЕЛІК

необхідних документів на отримання кредиту для будівництва та добудови житлових будинків, який надає обласний Фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі

1. Заява на отримання кредиту (по формі підписана дорослими членами  сімї, оформляється у Фонді.

2. Клопотання органу місцевого самоврядування про надання кредиту.

3. Паспорт позичальника (копія), індифікаційний номер позичальника, розрахунковий рахунок в банку(МФО,КОД, Р/Р, О/Р).

4. Довідка про склад сімї ( надається сільською радою).

5. Довідка про доходи з місця роботи позичальника та всіх дорослих членів сімї, одержані за 12 останніх місяців та довідку з сільської ради про підсобне господарство.

6. Довідка органів місцевого самоврядування про наявність (відсутність) земельної ділянки (паю), її розмір.

7.  Витяг з рішення органів місцевого самоврядування про відведення земельної ділянки (копія державного акту) та дозвіл на забудову. Паспорт забудовника (копія).

8.  Довідка, видана органом, що здійснює державну реєстрацію про нерухоме майно (сільської ради) про наявність (або відсутність) приватного житла.

9.  Договір поруки двох працездатних громадян, які мають постійне джерело доходу та довідки про їх доходи за останніх 12 місяців . Копії паспортів та інд. кодів.

10. Швидкосшивач – 1 шт.,  конверти.                         

                                                                                                     Телефон для довідок  72-00-52

 


« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано