Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Зарічанська громада» (код ЄДРПОУ: 04334809) був реорганізований і увійшов до складу Володимир-Волинської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Зарічанської територіальної громади
припинила діяльність, увійшла до складу Володимир-Волинської громади

До уваги одержувачів субсидій!

Дата: 16.11.2018 18:55
Кількість переглядів: 495

Постановою Кабінету Міністрів України від 17.10.2018 року № 841”Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України” внесено зміни до Постанови від 21.10.1995 року № 848 “Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива”.
     1.Стосовно терміну, на який призначається житлова субсидія.
Всім домогосподарствам, яким субсидія була призначена на неопалювальний сезон 2018 року, у тому числі без визначення її розміру, продовжується термін дії субсидії до кінця опалювального сезону. 
Розрахунок розміру субсидії на опалювальний сезон таким домогосподарствам проводиться на підставі доходів за І-ІІ квартали 2018 року.
     2.Стосовно призначення субсидії на понаднормову площу житла.
На понаднормовану площу житла мають право громадяни, які отримують пенсію у зв'язку з втратою годувальника або по інвалідності; досягли пенсійного віку і отримують пенсію за вислугою років; отримують державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю.
3.Стосовно призначення субсидії домогосподарствам з великою площею житла.
     З 1 жовтня 2018 року при визначенні права на отримання субсидії враховується не загальна площа житлового приміщення, а опалювальна.
Субсидія не призначається, якщо опалювальна площа житлового приміщення перевищує 120 кв. метрів для квартир у багатоквартирному будинку, 200 кв. метрів для індивідуальних будинків.
     4.Стосовно призначення субсидії за наявності заборгованості зі сплати аліментів.
Субсидія не може бути призначена якщо у складі домогосподарства або у складі сім'ї члена домогосподарства є особи, які за даними Єдиного реєстру боржників мають заборгованість за виконавчими провадженнями про стягнення аліментів понад 3 місяці.
     5.Стосовно обрахування сукупного доходу.
Перелік доходів, які враховуються під час призначення житлової субсидії доповнено грошовими переказами, отриманими із-за кордону.
Не враховуються в дохід домогосподарства: сплачені аліменти; бюджетна дотація на вирощування великої рогатої худоби.
6.Стосовно призначення субсидії особам, що перебувають за кордоном.
Комісія приймає рішення, щодо призначення житлової субсидії особам, які перебувають за кордоном понад 2 місяці протягом періоду за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії, та підтверджують легалізованими в Україні документами набуття страхового стажу в інших країнах, з якими укладено договори про соціальне забезпечення.
7.Стосовно нормативного врегулювання окремих питань.
Прецевлаштованим особам, за яких роботодавцем не сплачено ЄСВ – субсидія призначатиметься за умови підтвердження заборгованості роботодавця із виплати заробітної плати та сплати ЄСВ.
Заява про призначення житлової субсидії і декларація про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії не будуть розглядатися, якщо не внесені у повному обсязі відомості про членів домогосподарства та членів сім'ї осіб із складу домогосподарства (прізвище, ім'я та по батькові, сімейний стан, число, місяць і рік народження, серія та номер паспорта, реєстраційний номер облікової картки платника податків, сімейний зв'язок з особою із складу домогосподарства, відомості про адресу домогосподарства та номер особових рахунків).
8.Щодо сплати за послуги отримувачами субсидії.
Постановою надано право отримувачам субсидії не платити обов’язкову частку плати за послуги, якщо вартість спожитих послуг менша неї. У такому разі громадяни сплачують фактичну вартість спожитих послуг.


« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано