Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Зарічанська громада» (код ЄДРПОУ: 04334809) був реорганізований і увійшов до складу Володимир-Волинської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Зарічанської територіальної громади
припинила діяльність, увійшла до складу Володимир-Волинської громади

Черговий  захід в рамках проєкту «Успіх в дії»

Дата: 11.09.2020 11:53
Кількість переглядів: 168

Фото без опису

Черговий  захід в рамках проєкту «Успіх в дії» відбувся у Володимир-Волинській  міськрайонній філії Волинського обласного центру зайнятості. На цей раз  головний спеціаліст відділу контролю в насінництві та розсадництві управління фітосанітарної безпеки ГУ Держпродспоживслужби  у Волинській області  Оксана Михайлівна  Кігічак розповідала про вирощування генетично модифікованих сортів рослин .

Вона детально зупинилася на тому , як  законодавство регулює питання створення, випробування, транспортування та  використання генетично модифікованих організмів. Також ознайомила присутніх з суттю поняття ГМО .Це організм , генотип якого було змінено за допомогою методів генної інженерії. Цей підхід дозволяє направлено вносити корисні мутації в генетичний матеріал будь-якого організму , тим самим надаючи йому певні переваги.

Офіційно в Україні немає зареєстрованих ГМ сортів, зазначила пані Оксана, однак  на практиці вітчизняні фермери з метою продажу активно вирощують ГМ культури, особливо стійкі до гербіцидів (соя,ріпак). За даними досліджень близько 48% сої , що вирощується на українських полях, є генетично модифікованою. Тому ця проблема є досить актуальною.

В зв’язку з вищевказаним Оксана Михайлівна рекомендувала перед придбанням насіння сільськогосподарських рослин обов’язково звернути увагу на наявність та чинність сертифікатів ,що засвідчують сортові та посівні якості насіння.


« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано